Translate

martes, 23 de abril de 2013

23 de abril Sant Jordi

El dia 23 de abril en Cataluña (España) se celebra San Jorge y hay una bonita leyenda y tradición, quien la quiera leer que ponga el traductor al catalán que ahora me da pereza pasarla al castellano ajja


LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Temps era temps a l’entrada de la vila de Montblanc (Conca de Barberà, Catalunya) va aparèixer un drac molt gran i molt ferotge que tenia molta gana. Els vilatans per tal d'atipar-lo li donaven per menjar els xais del seus ramats però ben aviat el drac se'ls va cruspir en un tres i no res i no en va quedar ni un.
Quan els vilatans van quedar-se sense cap aliment per a omplir la panxa del drac es van reunir atemorits per a buscar una solució.

Després de pensar una bona estona van decidir que farien un sorteig entre tots els vilatans i la persona que sortís elegida seria donada com a sacrifici per a aquell drac tan dolentot i famèlic.

Però per desgràcia entre tots els vilatans va sortir elegida la filla del rei, la princesa Caterina. Això va provocar una gran tristor entre els habitants de Montblanc, molts van plorar i fins i tot van demanar canviar-se per ella, però Caterina era una noieta molt valenta i no ho va acceptar.

Així doncs, el drac tot content va agafar la princesa i se la va endur cap a la seva cova per posar-la a l’olla.

Per sort, justament en aquell moment, passava per la vila tot passejant damunt d’un cavall blanc un cavaller molt eixerit. Quan aquell cavaller tan ben plantat anomenat Sant Jordi es va assabentar que la princesa estava a punt de ser cruspida per una bèstia sense escrúpols no va dubtar ni un moment a anar fins a la cova per a rescatar-la.

Quan Sant Jordi va arribar a la cova va sorprendre el drac que estava a punt de sopar i sense cap mena de miraments va agafar la seva espasa lluent i la clavà a la panxa del drac.
La sang que va brollar del drac quan va tocar el terra, es convertí en la rosa roja més bonica que el cavaller havia vist mai. La va agafar i la donà a la princesa i des d’ aquell dia fins al dia d’avui, cada 23 d’abril, se celebra la diada de Sant Jordi i és tradició regalar roses i llibres.
Conte contat conte acabat.













1 comentario:

  1. Hola Linda.

    Haces unos muñecos muy elaborados y muy bonitos. Con la cantidad que tienes, podrías dedicarte a venderlos.
    Sigue con ello, que nadie intente que dejes de hacer manualidades como intentan conmigo, que sinó se pierde la habilidad.

    Saludos. Joan Marc

    ResponderEliminar